Захаросани портокалови корички с шоколадова глазура

Необходими продукти:
3 портокала
200 грама захар
100 грама черен шоколад
5 грама масло
пергамент
Начин на приготвяне:
Измийте старателно портокалите, разрежете на четири и отстранете меката част на цитрусите, необходими са ви само корите.
Нарежете ги на дълги ивици с ширина 5 милиметра. Ако по тях има много от белия слой, махнете го.
Сварете ги в 2 чаени чаши вода за 3 минути, след което отцедете течността с помощта на гевгир и изплакнете с чиста вода. Повторете процедурата още 2 пъти, целта е да се премахне горчивината на корите.
Сложете захарта в тенджера, залейте с чаша вода и поставете на котлона. Нека да заври и сладките кристалчета да се разтопят. Щом това стане, намалете температурата и прибавете портокаловите ивици в сиропа. В него те трябва да се приготвят в продължение на 3 часа, като разбърквате.
Когато посоченото време изтече, извадете сладките пръчици върху лист пергамент. Старайте се да не се залепят една за друга. Оставете така, докато се охладят и втвърдят.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Потопете всяко цитрусово парченце в глазурата и подредете върху чист лист пергамент.
Оставете на студено, докато покритието стегне и вече може да поднесете.
Съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Снимка: receptik.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Див портокал помага при болки в ставите
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Облекчете кашлицата със сол и портокал
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
Коментари към Захаросани портокалови корички с шоколадова глазура