Захаросани портокалови корички за сладкиши

Необходими продукти:
- 3 портокала
- 1 3/4 чаени чаши захар
- 3/4 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно портокалите и ги обелете надлъжно с помощта на малък остър нож или белачка за зеленчуци.
- Внимателно отстранете бялата част от кората и я нарежете на тънки ивици.
- Загрейте 3/4 чаена чаша захар с 3/4 чаена чаша вода в тенджера на средно силен огън. Бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Добавете портокаловите кори и варете в продължение на 20 минути, докато омекнат и сиропът се сгъсти.
- Прехвърлете сместа в купа и след като се охлади до стайна температура, покрийте с найлоново фолио и съхранявайте в хладилник.
- Можете да гарнирате различни десерти с портокаловите кори и част от захарния сироп или да ги захаросате.
- Отцедете сиропа и разпределете корите върху лист хартия за печене.
- Поръсете с останалата захар и ги оваляйте, за да се покрият равномерно.
- Нека престоят на стайна температура в продължение на 1 ден или докато захарта изсъхне напълно.
- Използвайте захаросаните портокалови кори за направата на различни сладкиши или ги поднесете просто така.
Да ви е сладко!
Снимка: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕИСС БОДИ ЕКСПЕРТ АНТИЦЕЛУЛИТЕН СКРАБ 330 г
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ВИКТОРИЯ БЮТИ ПОЧИСТВАЩА И ЕКСФОЛИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И ЧЕРНА ЗАХАР 7 мл. * 2
НАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!БИО КОКОСОВА ЗАХАР прах 200 г БИОНИА
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Берберин - новата алтернатива при диабет
- Кленов сироп - ползи за здравето и употреба
- Диета без захар - какво означава, какви са ползите и вредите от нея
- Колко грама захар да ядем на ден
- Агаве
- Ето как да направите тест за бременност с обикновена захар
- Захарни алкохоли – същност, ползи и вреди за здравето
- Каква е връзката между рака и захарта?
- Карамелизирана захар - рецепта
- Научете детето си да консумира по-малко захар в пет лесни стъпки
Коментари към Захаросани портокалови корички за сладкиши