Запечен крем със зелен чай
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зелен чай с жасмин
- 4 чаени лъжици кафява захар
- 250 грама бяла захар
- 1 литър прясно мляко с висока масленост (6%)
- 6 жълтъка
- 3 белтъка
Начин на приготвяне:
Залейте чая с чаена чаша вряща вода, запарете за 3 минути и прецедете.
Налейте млякото в тенджера, нека заври, добавете захарта, разбъркайте, свалете от котлона и налейте чая. Затворете с капак и оставете течността да се охлажда.
Разбийте жълтъците, добавете ги към охладеното прясно мляко, разбийте с тел и прецедете през ситно сито.
Белтъците разбийте и ги съединете внимателно с млечно-яйчената комбинация.
Разпределете крема в малки подходящи за целта формички (да бъдат дълбоки), поръсете с кафява захар и подредете съдовете в тава, в която налейте гореща вода.
Поставете във фурната, загрята на 110 градуса. След около 20 минути (или когато се сгъсти) поднесете десерта с ягоди например.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Запечен крем със зелен чай