Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечено цветно зеле с яйце, кашкавал и сметана

Запечено цветно зеле с яйце, кашкавал и сметана

Запечено цветно зеле с яйце, кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама цветно зеле
  • 1 яйце
  • по щипка сол и черен пипер
  • 10 грама масло
  • по 100 грама кашкавал и заквасена сметана

 

Начин на приготвяне:

Разбийте суровото яйце с щипка сол, добавете сметаната и кашкавала (настърган предварително) и разбъркайте.

Бланширайте разделеното на розички цветно зеле в подсолена вода за около 5 минути и го сложете в намазнена тава.

Залейте със соса от сметана, яйце и кашкавал и изпечете за около половин час на 200 градуса във фурната.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно