Запечено цветно зеле с яйце, кашкавал и сметана
Необходими продукти:
- 400 грама цветно зеле
- 1 яйце
- по щипка сол и черен пипер
- 10 грама масло
- по 100 грама кашкавал и заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Разбийте суровото яйце с щипка сол, добавете сметаната и кашкавала (настърган предварително) и разбъркайте.
Бланширайте разделеното на розички цветно зеле в подсолена вода за около 5 минути и го сложете в намазнена тава.
Залейте със соса от сметана, яйце и кашкавал и изпечете за около половин час на 200 градуса във фурната.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Запечено цветно зеле с яйце, кашкавал и сметана