Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечено цветно зеле с извара, кашкавал и сметана

Запечено цветно зеле с извара, кашкавал и сметана

Запечено цветно зеле с извара, кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама цветно зеле
  • 450 грама извара
  • 200 грама сметана (заквасена)
  • 100 грама рендосан кашкавал
  • 1/2 чаена лъжица смлян червен пипер (сладък)
  • 2 супени лъжици растителна мазнина/олио
  • вряща вода
  • зелени подправки, черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте зелето, разделете го на съцветия, които залейте с вряща вода и оставете за 5 минути.

Изварата разбийте с блендер, към нея прибавете накълцаните зелени подправки, поръсете с черен пипер и подсолете. Разбъркайте.

Налейте по една супена лъжица олио в две гювечета, разпределете цветното зеле в тях, подправете и покрийте с изварата. Продължете слоевете в същата последователност до изчерпване на продуктите.

Накрая намажете със заквасена сметана и изпечете във фурната за половин час (градусите да са 180).

След това поръсете ястието с рендосания кашкавал и върнете в горещата фурна за още 5 минути (не затваряйте с капак).

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: babushkinadacha.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно