Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечено сирене бри с боровинки, обвито в бутер тесто

Запечено сирене бри с боровинки, обвито в бутер тесто

Запечено сирене бри с боровинки, обвито в бутер тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка кръгла бучка бри (около 130 грама)
  • 1/4 чаена чаша сушени боровинки
  • 1/4 чаена чаша натрошени орехи
  • 1 лист бутер тесто
  • 1 разбито яйце
  • 1 чаена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Разрежете питата бри през средата надлъжно. Върху едната пита притиснете боровинките, а върху другата поръсете орехите.

Сложете едната част върху другата и притеснете с ръце, ако някои боровинки и орехи са изпадали извън питата, ги върнете вътре отново.

Разточете един лист бутер тесто и в центъра му сложете сиренето. Изрежете краищата, за да се получи максимално правилна кръгла форма.

Намажете краищата на тестото с разбито яйце, смесено с вода. Покрийте с листа сиренето, а излишното от тестото откъснете, за да не се получава дебел хлебен слой.

Обърнете със сгъвката надолу и намажете добре с яйцето.

Направете декорация по желание и отново намажете с яйце.

Приберете за 1 час във фризера, след което печете на 220 градуса (в загрята фурна) върху хартия за печене.

След около 20-25 минути тестото трябва да се е запекло и надигнало. Изчакайте няколко минути да се охлади и разрежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСпорт