Запечено сирене бри с боровинки, обвито в бутер тесто
Необходими продукти:
- 1 малка кръгла бучка бри (около 130 грама)
- 1/4 чаена чаша сушени боровинки
- 1/4 чаена чаша натрошени орехи
- 1 лист бутер тесто
- 1 разбито яйце
- 1 чаена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Разрежете питата бри през средата надлъжно. Върху едната пита притиснете боровинките, а върху другата поръсете орехите.
Сложете едната част върху другата и притеснете с ръце, ако някои боровинки и орехи са изпадали извън питата, ги върнете вътре отново.
Разточете един лист бутер тесто и в центъра му сложете сиренето. Изрежете краищата, за да се получи максимално правилна кръгла форма.
Намажете краищата на тестото с разбито яйце, смесено с вода. Покрийте с листа сиренето, а излишното от тестото откъснете, за да не се получава дебел хлебен слой.
Обърнете със сгъвката надолу и намажете добре с яйцето.
Направете декорация по желание и отново намажете с яйце.
Приберете за 1 час във фризера, след което печете на 220 градуса (в загрята фурна) върху хартия за печене.
След около 20-25 минути тестото трябва да се е запекло и надигнало. Изчакайте няколко минути да се охлади и разрежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за сирене пане
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Козето сирене – особено полезна храна
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Запечено сирене бри с боровинки, обвито в бутер тесто