Запечено бри с орехи
Обичате ли сирена? Ако отговорът е ДА, то със сигурност вече сте си приготвяли печено сирене Бри. Но и най-вероятно сте сложили лъжица вкусно сладко, полели сте го с мед и ядки, обаче дали сте се сетили да си го приготвите солено?
Необходими продукти:
- 1 кръгче Бри (около 250 грама)
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- 1 супена лъжица розмарин, нарязан на дребно
- 60 грама орехи, нарязани на едро
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Сложете сиренето върху пергаментова хартия, леко намазнена със зехтин.
В купичка смесете ядките, розмарина, зехтина и чесъна, овкусете според вашите предпочитания със сол и черен пипер.
Сложете ядковата смес върху сиренето и печете 10 минути.
Сервирайте веднага.
Източник:
dietdoctor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вина и сирена - кое с какво?
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рецепти за сирене пане
Коментари към Запечено бри с орехи