Запечено бри с орехи

Обичате ли сирена? Ако отговорът е ДА, то със сигурност вече сте си приготвяли печено сирене Бри. Но и най-вероятно сте сложили лъжица вкусно сладко, полели сте го с мед и ядки, обаче дали сте се сетили да си го приготвите солено?
Необходими продукти:
- 1 кръгче Бри (около 250 грама)
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- 1 супена лъжица розмарин, нарязан на дребно
- 60 грама орехи, нарязани на едро
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Сложете сиренето върху пергаментова хартия, леко намазнена със зехтин.
В купичка смесете ядките, розмарина, зехтина и чесъна, овкусете според вашите предпочитания със сол и черен пипер.
Сложете ядковата смес върху сиренето и печете 10 минути.
Сервирайте веднага.
Източник:
dietdoctor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Запечено сирене в гювече с яйца и домати
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Селска салата
- Сирене в бекон на скара
Коментари към Запечено бри с орехи