Запечени тиквички с моцарела и босилек
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 200 грама моцарела
- 2-3 супени лъжици олио
- 100 грама майонеза
- сол, билки и подправки на вкус
- пресен босилек за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките по дължина и изпържете в олиото, докато станат златисти. Извадете ги върху хартия, за да се отдели излишната мазнина, след което овкусете с черен пипер и подсолете.
Върху всяка ивица от зеленчука сложете по топче моцарела, подправете на вкус и сгънете тиквичката през средата.
Подредете в намазнена тава и поставете за няколко минути във фурната, докато сиренето се разтопи (при 180 градуса).
Щом това стане, сложете по малко майонеза върху всяка порция и поднесете с украса от пресен босилек.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Запечени тиквички с моцарела и босилек