Запечени тиквички с моцарела и босилек

Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 200 грама моцарела
- 2-3 супени лъжици олио
- 100 грама майонеза
- сол, билки и подправки на вкус
- пресен босилек за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките по дължина и изпържете в олиото, докато станат златисти. Извадете ги върху хартия, за да се отдели излишната мазнина, след което овкусете с черен пипер и подсолете.
Върху всяка ивица от зеленчука сложете по топче моцарела, подправете на вкус и сгънете тиквичката през средата.
Подредете в намазнена тава и поставете за няколко минути във фурната, докато сиренето се разтопи (при 180 градуса).
Щом това стане, сложете по малко майонеза върху всяка порция и поднесете с украса от пресен босилек.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
Коментари към Запечени тиквички с моцарела и босилек