Запечени тиквички с моцарела и босилек

Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 200 грама моцарела
- 2-3 супени лъжици олио
- 100 грама майонеза
- сол, билки и подправки на вкус
- пресен босилек за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките по дължина и изпържете в олиото, докато станат златисти. Извадете ги върху хартия, за да се отдели излишната мазнина, след което овкусете с черен пипер и подсолете.
Върху всяка ивица от зеленчука сложете по топче моцарела, подправете на вкус и сгънете тиквичката през средата.
Подредете в намазнена тава и поставете за няколко минути във фурната, докато сиренето се разтопи (при 180 градуса).
Щом това стане, сложете по малко майонеза върху всяка порция и поднесете с украса от пресен босилек.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички
- Задушени тиквички с моркови и лук в доматен сос
- Запеканка от тиквички с праз и кашкавал
- Тиквички с ориз, домати и лук
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Запечени тиквички с моцарела и босилек