Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечени розички от картофено пюре

Запечени розички от картофено пюре

Запечени розички от картофено пюре - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава чесън
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 3 супени лъжици + 1/4 чаена лъжица сол
  • 1,300 килограма картофи
  • 5 супени лъжици масло
  • 1/4 чаена чаша сметана за готвене
  • 2 жълтъка

Начин на приготвяне:

Отрежете заострения край на главата чесън , подправете го с 1/4 лъжица сол и полейте с малко зехтин. Обвийте го във фолио и сложете да се пече 30 минути на 220 градуса. След като е готов, изчакайте да се охлади 15 минути, след което извадете и смачкайте скилидките на пюре.

Сложете картофите (които предварително сте обелили и нарязали), заедно с останалите 3 супени лъжици захар в тенджера и покрийте със студена вода. Сложете да се вари на умерена температура 25 минути, до готовност. Изцедете ги и ги върнете в тенджерата и ги сложете отново на сгорещения котлон. Гответе ги още 5 минути, докато изсъхнат. Свалете от котлона и ги прехвърлете в голям съд, в който ви е удобно да работите.

Загрейте в касерола маслото и сметаната, като внимавате да не заврат.

Започнете да мачкате картофите с преса, докато станат гладки въздушни, добавете горещата сметана, яйчните жълтъци и печения чесън. Разбъркайте отново, докато се получи еднородна гладка консистенция.

Прехвърлете сместа в пош със сложен подходящ накрайник и направете розички в тава върху хартия за печене (по същия начин, по който бихте оформили сладки целувки). Печете розичките 20-25 минути, докато започнат леко да покафеняват. Сервирайте ги топли.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения