Запечени разноцветни картофени вълни
Необходими продукти:
1 килограм картофи
250 милилитра прясно мляко
50 грама масло
200 грама спанак
2 супени лъжици доматено пюре
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сварете до готовност в подсолена вода, която след това отцедете.
Кипнете прясното мляко, налейте го при картофите и намачкайте до получаването на пюре. Прибавете маслото и разбъркайте всичко до еднородност.
Следва оцветяването на бъдещите "вълни".
Ако използвате замразен спанак, първо го размразете и отцедете течността. Ако разполагате с пресен - пуснете го за 2 минути във вряща вода, извадете в сито и стрийте.
Разделете пюрето на 3 равни части. В едната прибавете подготвения спанак, във втората - доматеното пюре, а последната оставете без добавки.
Разбъркайте старателно двете смеси, за да се оцветят картофите в съответните цветове.
"Въоръжете се" със сладкарски шприц и с негова помощ и подходящ накрайник оформете разноцветни вълни в огнеупорен съд. Поставете го във фурната и запечете ястието при температура от 200 градуса за около 10 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Запечени разноцветни картофени вълни