Запечени макарони със сьомга и песто
Необходими продукти:
- 350 грама паста пенне
- 2 консерви по 200 грама сьомга
- 1 лимон - кората и сокът му
- 190 грама песто
- 250 грама чери домати, разполовени
- 100 грама зелен лук, тънко нарязан
- 125 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Сварете пастата във вряща вода за 5 минути. Отцедете и запазете 100 милилита от горещата вода.
Междувременно в керамична тавичка сложете сьомгата, лимовата кора и сок, пестото (запазете 2 супени лъжици от него). Прибавете лука и доматите, подправете със сол и черен пипер.
Смесете макароните с водата и изсипете в тавата. Отгоре сложете последното и подредете моцарелата.
Изпечете за 25 минути, до златиста коричка.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Орзо с пилешко и спанак
- Паста орзо със зеленчуци
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
Коментари към Запечени макарони със сьомга и песто