Запечени макарони със сьомга и песто
Необходими продукти:
- 350 грама паста пенне
- 2 консерви по 200 грама сьомга
- 1 лимон - кората и сокът му
- 190 грама песто
- 250 грама чери домати, разполовени
- 100 грама зелен лук, тънко нарязан
- 125 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса. Сварете пастата във вряща вода за 5 минути. Отцедете и запазете 100 милилита от горещата вода.
Междувременно в керамична тавичка сложете сьомгата, лимовата кора и сок, пестото (запазете 2 супени лъжици от него). Прибавете лука и доматите, подправете със сол и черен пипер.
Смесете макароните с водата и изсипете в тавата. Отгоре сложете последното и подредете моцарелата.
Изпечете за 25 минути, до златиста коричка.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
Коментари към Запечени макарони със сьомга и песто