Запечени картофи с лук и сос от сметана и чесън с кашкавал
Необходими продукти:
1 - 1,5 килограма картофи
3 - 4 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
300 грама заквасена сметана
200 грама кашкавал
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и нарежете на шайби. Сварете малко картофите (по желание) и ги смесете с лука.
Застелете дъното на тава с фолио, като оставите и за завиване. Изсипете картофите и лука, подправете на вкус. Направете разрез на повърхността им и затворете с фолиото. Ако съдът ви не е с незалепващо покритие, първо го намажете с олио, масло или друга мазнина.
Загрейте фурната до 180 градуса и сложете картофите за около 20 - 30 минути. Малко преди ястието да бъде напълно готово, извадете тавата, развийте фолиото, сложете във всеки картоф от сметаната и чесъна, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за около 10 минути.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан копър или магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени картофи с подправки
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с чесън, масло и пармезан
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън
- Печени картофи с куркума и майонеза
- Запечени картофи с див чесън, сирене и сметана
Коментари към Запечени картофи с лук и сос от сметана и чесън с кашкавал