Запечена царевица с домат и авокадо

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица рапично олио (или зехтин)
- 400 грама замразена царевица
- 1/2 чаена чаша лук
- 1 консерва от цели домати
- 1/2 супена лъжица лют червен пипер
- 1 голямо авокадо
Начин на приготвяне:
Включете котлона на средна степен и поставете тиган да се загрее. Добавете мазнината, царевицата и лука, нарязан на ситно. Гответе за 10-12 минути, докато царевицата започне да покафенява и да придобива приятен запечен вид.
Изцедете доматите от консервата и ги нарежете, след това ги изсипете при другите зеленчуци в тигана. Оставете на огъня за още 3-4 минути, изчакайте сместа да се нагорещи, като разбърквате периодично.
Отстранете от котлона и пресипете в купа за сервиране. Нарежете авокадото на четвъртинки, а след това на кубчета. Добавете при останалите продукти и разбъркайте внимателно.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Използвайте 3 лесни начина, за да премахнете милиумите по кожата
- Консервирана царевица (кочани)
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Запечена царевица с домат и авокадо