Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запечена царевица с домат и авокадо

Запечена царевица с домат и авокадо

Запечена царевица с домат и авокадо - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица рапично олио (или зехтин)
  • 400 грама замразена царевица
  • 1/2 чаена чаша лук
  • 1 консерва от цели домати
  • 1/2 супена лъжица лют червен пипер
  • 1 голямо авокадо 

Начин на приготвяне:

Включете котлона на средна степен и поставете тиган да се загрее. Добавете мазнината, царевицата и лука, нарязан на ситно. Гответе за 10-12 минути, докато царевицата започне да покафенява и да придобива приятен запечен вид.

Изцедете доматите от консервата и ги нарежете, след това ги изсипете при другите зеленчуци в тигана. Оставете на огъня за още 3-4 минути, изчакайте сместа да се нагорещи, като разбърквате периодично.

Отстранете от котлона и пресипете в купа за сервиране. Нарежете авокадото на четвъртинки, а след това на кубчета. Добавете при останалите продукти и разбъркайте внимателно.

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: readyseteat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника