Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка с яйца, сирене грюер, спанак и бекон

Запеканка с яйца, сирене грюер, спанак и бекон

Запеканка с яйца, сирене грюер, спанак и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 4 слайса бекон - разполовени
  • 1 1/2 чаена чаша нарязан лук
  • 4 скилидки чесън - нарязан на филийки
  • 200 грама спанак - нарязан
  • 200 грама пълнозърнест хляб - нарязан на кубчета
  • 3/4 чаена чаша сирене грюер
  • 3/4 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
  • 2/4 чаена чаша кисело мляко
  • 4 цели яйца
  • 2 белтъка
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 1/4 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Запържете бекона в тиган, докато стане хрупкав - около 6 минути. Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина от него. Запазете 1 1/2 супена лъжица от мазнината в тигана, а останалата излейте.

Нарежете бекона на ситно и го оставете настрана.

В тигана сложете лука и чесъна и ги запържете, докато покафенеят - около 10 минути. Добавете спанака и гответе около 2 минути.

В дълбока намазнена тавичка сложете хляба, бекона, сиренето и лука.

Разбъркайте в купа прясното и киселото мляко, яйцата, белтъците, горчицата солта и черня пипер. С получената смес полейте хлебната смес. Приберете в хладилника за 8 часа или за 1 нощ.

Загрейте фурната на 180 градуса. През това време изкарайте тавата от хладилника, за да се стопли на стайна температура, докато фурната се затопля.

Печете докато ястието покафенее - около 1 час. Изчакайте да се охлади 5 минути, преди да сервирате.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки