Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша хляб - нарязан на хапки
- 1 супена лъжица масло
- 1/3 чаена чаша наситнен праз
- 120 грама аспержи (задушени и нарязани)
- 5 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама краве сирене, натрошено
- 1 супена лъжица свеж копър
- 220 грама пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Препечете залъците хляб за 7 минути във фурната, до златисто.
Докато се опече хляба, разтопете маслото в тиган или малка тавичка и запържете праза докато омекне. Добавете аспержите и гответе за още 5 минути.
В купа смесете яйцата, млякото, сиренето, копъра и подправете с малко черен пипер. Добавете хляба и сьомгата, разбъркайте. Излейте сместа в тигана при аспержите и праза и разбъркайте. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете 10 минути, след което махнете фолиото и запечете още 12-14 минути до готовност - до суха клечка.
Поднесете със заквасена сметана, свеж копър и каперси, по желание.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Зеленчукова запеканка с извара
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак с яйца
- Спанак с лук, домати и яйца
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
Коментари към Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца