Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаена чаша хляб - нарязан на хапки
- 1 супена лъжица масло
- 1/3 чаена чаша наситнен праз
- 120 грама аспержи (задушени и нарязани)
- 5 яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 100 грама краве сирене, натрошено
- 1 супена лъжица свеж копър
- 220 грама пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Препечете залъците хляб за 7 минути във фурната, до златисто.
Докато се опече хляба, разтопете маслото в тиган или малка тавичка и запържете праза докато омекне. Добавете аспержите и гответе за още 5 минути.
В купа смесете яйцата, млякото, сиренето, копъра и подправете с малко черен пипер. Добавете хляба и сьомгата, разбъркайте. Излейте сместа в тигана при аспержите и праза и разбъркайте. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете 10 минути, след което махнете фолиото и запечете още 12-14 минути до готовност - до суха клечка.
Поднесете със заквасена сметана, свеж копър и каперси, по желание.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Сладки макарони на фурна с шоколад и ванилия
- Огретен от тиквички с ориз
- Картофен огретен с кашкавал и бекон
Коментари към Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца