Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца

Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца

Запеканка с хляб, аспержи, сьомга и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаена чаша хляб - нарязан на хапки
  • 1 супена лъжица масло
  • 1/3 чаена чаша наситнен праз
  • 120 грама аспержи (задушени и нарязани)
  • 5 яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 100 грама краве сирене, натрошено
  • 1 супена лъжица свеж копър
  • 220 грама пушена сьомга

Начин на приготвяне:

Препечете залъците хляб за 7 минути във фурната, до златисто.

Докато се опече хляба, разтопете маслото в тиган или малка тавичка и запържете праза докато омекне. Добавете аспержите и гответе за още 5 минути.

В купа смесете яйцата, млякото, сиренето, копъра и подправете с малко черен пипер. Добавете хляба и сьомгата, разбъркайте. Излейте сместа в тигана при аспержите и праза и разбъркайте. Покрийте съда с алуминиево фолио и печете 10 минути, след което махнете фолиото и запечете още 12-14 минути до готовност - до суха клечка.

Поднесете със заквасена сметана, свеж копър и каперси, по желание.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки