Запеканка с праз, тиква и магданоз
Необходими продукти:
- 35 грама масло
- 3 стръка праз, нарязани на 2-3 сантиметрови парчета
- 1/2 малка тиква, нарязана на кубчета
- 1 супена лъжица брашно
- 200 милилитра зеленчуков бульон (приготвен от половин кубче бульон)
- 200 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
за поръсване:
- 110 грама студено масло, нарязано
- 250 грама брашно
- 2 супени лъжици магданоз, нарязан на едро
- 1 чаена лъжица горчица на прах
- 30 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
Сложете маслото, тиквата и праза в голям тиган и задушете за 8-12 минути, докато омекнат, като разбърквате от време на време. Важно е да внимавате да не покафенеят зеленчуците, целта е само да омекнат.
При тях сложете брашното, разбъркайте и сипете бульона, млякото и горчицата. Оставете за 5 минути на котлона да къкри, след което прехвърлете в тава. Оставете за 10 минути да престои.
Междувременно пригответе поръската. Маслото смесете с брашното и, когато стане на трохи, сложете магданоза, горчицата на прах и сиренето. Разбъркайте добре.
Поръсете зеленчуците и запечете за 30 минути на 180 градуса.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зеленчукова запеканка с извара
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Спанак с лук, домати и яйца
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
Коментари към Запеканка с праз, тиква и магданоз