Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър

Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър

Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голям карфиол
  • 8 резена бекон, нарязани
  • 10 големи яйца
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • 2 чаени чаши настърган чедър
  • 2 зелени лука нарязани на тънко
  • сол и пипер за подправяне
  • лют сос за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175 градуса.

Настържете карфиола с ренде или го смелете в кухненски робот. Прехвърлете го в тавичка.

Изпържете бекона, докато стане хрупкав, отцедете го от мазнината.

В купа разбийте млякото, яйцата, чесъна и червения пипер. Подправете със сол и пипер.

Поръсете карфиола в тавата с настърган чедър, отгоре разпръснете бекона и зеления лук. Полейте с яйчната смес и печете за 35-40 минути до готовност.

Гарнирайте с още зелен лук и полейте с малко лют чили сос по желание.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаСнимки