Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър
    Необходими продукти:
- 1 голям карфиол
 - 8 резена бекон, нарязани
 - 10 големи яйца
 - 1 чаена чаша прясно мляко
 - 2 скилидки чесън, накълцани
 - 2 чаени лъжици червен пипер
 - 2 чаени чаши настърган чедър
 - 2 зелени лука нарязани на тънко
 - сол и пипер за подправяне
 - лют сос за сервиране
 
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Настържете карфиола с ренде или го смелете в кухненски робот. Прехвърлете го в тавичка.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав, отцедете го от мазнината.
В купа разбийте млякото, яйцата, чесъна и червения пипер. Подправете със сол и пипер.
Поръсете карфиола в тавата с настърган чедър, отгоре разпръснете бекона и зеления лук. Полейте с яйчната смес и печете за 35-40 минути до готовност.
Гарнирайте с още зелен лук и полейте с малко лют чили сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Паниран карфиол със сладко-лютив сос
 - Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
 - Карфиол, Цветно зеле
 - Домашен ориз от карфиол
 - Салата Табуле с карфиол
 - Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
 - Запеканка с броколи, карфиол и спанак
 - Печен карфиол със сладко-кисел сос и оризова гарнитура
 - Пържен карфиол по корейски
 - Бързи макарони с карфиол
 
Коментари към Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър