Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър

Необходими продукти:
- 1 голям карфиол
- 8 резена бекон, нарязани
- 10 големи яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 2 чаени чаши настърган чедър
- 2 зелени лука нарязани на тънко
- сол и пипер за подправяне
- лют сос за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса.
Настържете карфиола с ренде или го смелете в кухненски робот. Прехвърлете го в тавичка.
Изпържете бекона, докато стане хрупкав, отцедете го от мазнината.
В купа разбийте млякото, яйцата, чесъна и червения пипер. Подправете със сол и пипер.
Поръсете карфиола в тавата с настърган чедър, отгоре разпръснете бекона и зеления лук. Полейте с яйчната смес и печете за 35-40 минути до готовност.
Гарнирайте с още зелен лук и полейте с малко лют чили сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Цветно зеле, карфиол
- Карфиолът и броколите са идеална помощ при проблеми с храносмилателната система
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Хапки от карфиол с фета и лук
Коментари към Запеканка от карфиолен ориз, яйца и чедър