Запечени ньоки с праз и шунка

Необходими продукти:
- 450 грама ньоки
- 170 грама твърдо сирене (Фонтина)
- 1/2 чаена чаша нарязана на ситно шунка
- 1 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 3 супени лъжици брашно
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- черен пипер
- 2 филии хляб, начупени на хапки
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1 праз, нарязан на кръгчета
- зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса. Намазнете 4 керамични купички с масло или друга мазнина по избор.
Ньоките, сиренето, праза и шунката комбинирайте и разпределете в съдовете за печене.
Брашното, млякото, чесъна и половин лъжица черен пипер разбъркайте добре, за да се разтворят бучките брашно. Изсипете върху ньоките.
Накрая комбинирайте хлебните парчета и маслото, разбъркайте, за да се намазнят равномерно. Разпределете ги върху ньоките и изпечете за 35 минути.
Оставете да се охладят 5 минути преди сервиране.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
ТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бързо студено предястие от шунка и кашкавалено масло
- Сандвич Монте Кристо с шунка и топено сирене
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Шунка
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Свежа салата с къпини, шунка и синьо сирене
- Чеснови гюзлеми с праз и подправки
- Веган шишчета с тофу и праз
- Шункови рулца с кайма в доматено-сметанов сос и кашкавалена коричка
Коментари към Запечени ньоки с праз и шунка