Заек в червено вино
Необходими продукти:
1 килограм заешко месо
2 чаени чаши сухо червено вино (1 чаша за маринатата и 1 чаша за задушаването)
2 супени лъжици сух розмарин (или 3 стръка пресен)
5 домата
5 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го нарежете на порции. Залейте го с чаша вино и поръсете с 1 супена лъжица розмарин. Оставете да се маринова в продължение на 4 - 5 часа.
Сгорещете зехтина в тиган с дебело дъно. Отлейте маринатата от месото, подсушете го и натрийте със сол. Оваляйте леко в брашно и изпържете на силен огън от двете страни до образуването на коричка.
Доматите нарежете на парчета, скилидките чесън обелете и разрежете на две и ги сложете върху заека. Налейте втората чаша вино, розмарин, сол, пипер и оставете ястието да се задушава на слаб огън в продължение на 40 минути при затворен капак.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Заешко месо – хранителен състав, ползи и рискове за здравето
- Задушен заек в гювеч със зеленчуци, сушени плодове и кускус
- Заек в бяло вино със зеленчуци
- Заешко с картофи, майонеза и копър на фурна
- Заешко рагу с бяло вино, лимон и маслини
- Заешко филе с чесън и лимон
- Заешко в хлебен сос с чесън и коняк
- Кулинарни съвети за приготвяне на вкусни ястия от заешко месо - Част 2
- Заешко фрикасе с бяло вино и чесън
- Заек в сметана
Коментари към Заек в червено вино