Задушен спанак с чесън и кашкавал

Необходими продукти:
- 500 грама пресен спанак
- 3 скилидки чесън
- люта чушка
- сол
- кашкавал
- зехтин
Начин на приготвяне:
Чесъна и чушката нарежете ситно и запържете в зехтин.
Измийте спанака, отстранете твърдите части, подсушете листата и подсолете. Изчакайте, докато започнат да повяхват и тогава сложете в тенджера върху котлона. Задушете за 5 минути на слаб огън и прехвърлете в чиния.
Върху спанака изсипете чесновата запръжка, поръсете с настърган кашкавал и поднесете като гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 4mama.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Силата на орехите и спанака за отслабване
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спанак с лук, домати и яйца
- Макарони на фурна със спанак и моцарела
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Макарони със спанак, лук и консервирана риба
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Супа от бял боб със спанак
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
Коментари към Задушен спанак с чесън и кашкавал