Задушено телешко в сос от горчица

Необходими продукти:
300 грама телешко месо
1 сладка чушка
1/4 чаена чаша готварска сметана с масленост 10%
1 супена лъжица дижонска горчица
3-4 супени лъжици майонеза
50 грама масло
4-5 стръка копър, босилек, магданоз
сол, смлян черен и червен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и натрийте със сол и смлян черен пипер. След това изпържете до златисто в нагорещено олио, прибавете нарязаната на сламки чушка. 2-3 минути по-късно залейте със сос, направен от сметаната, майонезата и горчицата. Оставете телешкото да се задушава, докато омекне.
Разтопете маслото и го разбийте заедно със зелените подправки с помощта на блендер. Подсолете на вкус.
Поднесете месото, полято с ароматния сос и украсено с парченца пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: uzhin.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
Коментари към Задушено телешко в сос от горчица