Задушено свинско във вино с чесън, моркови и лук
Необходими продукти:
1,5 килограма свинско месо (може да използвате и говеждо)
10 скилидки чесън
2 чаени лъжици едра сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
2 супени лъжици олио
1 голяма глава лук
2 средни моркова
2 стръка целина
вино (може бяло или червено)
Начин на приготвяне:
Използвайте цяло парче месо, по чиято повърхност направете 20 малки разреза, в които разпределете скилидките чесън, предварително обелени и разрязани на две. Подправете със сол и смлян черен пипер от всички страни.

Запечатайте в тиган с нагорещеното олио за около 4-6 минути (обръщайте през това време свинското, за да може да се запържи равномерно).

След това прехвърлете в тава, прибавете нарязаните лук, целина и моркови, налейте 1 чаена чаша вода и 1/2 чаша вино, ако предпочитате.

Поставете съда във фурната при температура от 150 градуса и нека ястието се приготвя в продължение на 3-3,5 часа.

През последния час от печенето покрийте месото с алуминиево фолио.

Добър апетит!
Снимки: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Задушено свинско във вино с чесън, моркови и лук