Задушено пиле с чесън и царевица

Необходими продукти:
600 грама пилешко месо (бутчета или друга част по ваш избор)
3 скилидки чесън
1 чаена лъжица сушен кориандър
500 грама домати
2 глави лук
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
1 чаена лъжица сол
130 грама замразена царевица
Начин на приготвяне:
Запържете месото в съвсем малко олио от двете страни до образуването на златиста коричка. Може да затворите съда с капак, докато пилето се приготвя, за да стане по-бързо.
През това време нарежете лука и чесъна.
Извадете месото в чиния, а в същата мазнина изпържете лука и чесъна до омекване (около 3 - 4 минути са достатъчни).
След това към тях прибавете обелените и нарязани домати (може да използвате консервирани в собствен сок). Сложете подправките.
Върнете пилешкото обратно в съда с останалите продукти, затворете с капак и оставете ястието да се задушава на слаб огън в продължение на 20 минути. Идва ред на замразената царевица, сложете и нея (може да заместите с консервирана). Задушете още 5 - 10 минути или колкото е необходимо, като се ориентирате по готовността на месото.
Ястието е готово. Поднесете с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре. А може просто с хляб и пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 240 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лукът и чесънът - мощно оръжие срещу грип и настинка
- Черният чесън и необикновената му история
- Мариновани пилешки хапки
- Чесън
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
Коментари към Задушено пиле с чесън и царевица