Задушено зеле с ориз
Необходими продукти:
(количеството определете сами според предпочитанията си)
зеле
лук
моркови
домати (доматено пюре или сок)
олио
сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно и го запържете в добре загрято олио. След 3-4 минути прибавете нарязания на полукръгчета лук. Когато лукът и зелето се зачервят, добавете морковите (предварително нарязани на сламки). Задушете всичко на слаб огън, разбърквайки. Сварете необходимото количество ориз до пълна готовност в подсолена вода. Прибавете го към зеленчуците, след като са се запържили достатъчно. Разбъркайте. Идва ред на доматения сок - сложете и него. Отново разбъркайте и оставете да се задушава за около 2 минути. Овкусете със сол, пипер. Ако вкусът е леко кисел, може да сложите мъничко захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Задушено зеле с ориз