Задушено зеле с ориз
Необходими продукти:
(количеството определете сами според предпочитанията си)
зеле
лук
моркови
домати (доматено пюре или сок)
олио
сол
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно и го запържете в добре загрято олио. След 3-4 минути прибавете нарязания на полукръгчета лук. Когато лукът и зелето се зачервят, добавете морковите (предварително нарязани на сламки). Задушете всичко на слаб огън, разбърквайки. Сварете необходимото количество ориз до пълна готовност в подсолена вода. Прибавете го към зеленчуците, след като са се запържили достатъчно. Разбъркайте. Идва ред на доматения сок - сложете и него. Отново разбъркайте и оставете да се задушава за около 2 минути. Овкусете със сол, пипер. Ако вкусът е леко кисел, може да сложите мъничко захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Оризови спагети
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Задушено зеле с ориз