Задушено зеле с домати
Необходими продукти:
600 грама зеле
1 сладка чушка
1 малка глава лук
250 милилитра доматен сок
1 морков
сол и пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето на ситно и намачкайте леко с ръка. Лука нарежете на полукръгчета, чушката - на тънки ивици, моркова настържете. Запържете лука, моркова и чушката в олиото до образуването на златист цвят. Прибавете доматения сок и изсипете сместа при зелето, сложете подправки и задушете ястието в продължение на 10 минути, разбърквайки периодично.
Ако желаете, може да добавите и бели сушени гъби или месо, ако предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
- Кои болести лекува зелето и как да го употребяваме?
- Консервиране на прясно зеле с дюля, хрян и царевица
- Използвайте зелеви листа за облекчаване на симптомите на мастит
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
- Панирано зеле
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Задушено зеле с домати