Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени чушки с месо и лук

Задушени чушки с месо и лук

Задушени чушки с месо и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама месо по ваш избор
  • 2 глави кромид лук
  • 7-8 разноцветни сладки чушки
  • 2 домата
  • 150 милилитра олио за пържене на зеленчуците
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте зеленчуците. Лука накълцайте ситно, чушките - на едри ивици, а доматите - на малки кубчета.

Месото, което сте избрали, нарежете на неголеми парчета и го изпържете в олиото, докато придобие златисто коричка.

Тогава подсолете и добавете лука и чушките. След 2-3 минути изсипете доматите в съда и оставете всичко да се приготвя до пълна готовност на месото. Важно е зеленчуците да останат леко твърди, за да са хрупкави.

Ако желаете, може да напръскате с оцет. Подправете ястието на вкус и поднесете.


Добър апетит!

Източник: liveinternet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСнимкиХранене при...НовиниСоциални грижиАнкетиНормативни актовеЛайфстайл