Задушени тиквички в соев сос със сусам
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица нишесте
- 4 супени лъжица класически соев сос
- 1 глава лук
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 1/2 чаена лъжица джинджифил (настърган)
- 2 средно големи тиквички
- 2 супени лъжици растително олио
- 5 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Разтворете нишестето в малко количество вода и добавете соевия сос, ситно нарязания лук, солта и джинджифила.
Измийте тиквичките, нарежете ги на парчета не по-дебели от сантиметър, които изпечете в намазнен тиган (по желание може да добавите морков и чушка).
Когато тиквичките бъдат наполовина готови, добавете към тях соевата заливка и нека се задушават под капак 5-7 минути. Сложете наситнения чесън, разбъркайте, свалете съда от огъня и изчакайте известно време, преди да поднесете, за да може зеленчуците да поемат вкуса и аромата на соса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Хляб от тиквички с морков
- Рулца от панирани тиквички с парченца домат и кашкавал
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Задушени тиквички в соев сос със сусам