Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени тиквички в соев сос със сусам

Задушени тиквички в соев сос със сусам

Задушени тиквички в соев сос със сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица нишесте
  • 4 супени лъжица класически соев сос
  • 1 глава лук
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 1/2 чаена лъжица джинджифил (настърган)
  • 2 средно големи тиквички
  • 2 супени лъжици растително олио
  • 5 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Разтворете нишестето в малко количество вода и добавете соевия сос, ситно нарязания лук, солта и джинджифила.

Измийте тиквичките, нарежете ги на парчета не по-дебели от сантиметър, които изпечете в намазнен тиган (по желание може да добавите морков и чушка).

Когато тиквичките бъдат наполовина готови, добавете към тях соевата заливка и нека се задушават под капак 5-7 минути. Сложете наситнения чесън, разбъркайте, свалете съда от огъня и изчакайте известно време, преди да поднесете, за да може зеленчуците да поемат вкуса и аромата на соса.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети