Задушени тиквички в сметана с чесън и копър
Необходими продукти:
3 килограма тиквички
220 грама заквасена сметана с масленост 20%
100 милилитра олио
25 грама копър
чесън на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на малки кубчета (може предварително да обелите, ако предпочитате). Задушете ги за 20 минути в олиото.
10 минути след началото на термичната обработка подсолете и добавете сметаната. Разбъркайте и пет минути по-късно сложете скилидки чесън на вкус.
Подправете готовото ястие с копър и поднесете.
Добър апетит
Снимка: calorizator.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Спагети от тиквички със скариди и песто от авокадо
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Здрави и красиви с Деси: Пролетен суров дип с тиквичка
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Зеленчуков огретен с кашкавалена плънка
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Задушени тиквички в сметана с чесън и копър