Задушени тиквички в доматен сос с боб и чесън
Необходими продукти:
2 тиквички
200 грама сварен боб или консервиран
3-4 домата
1 глава лук
2 супени лъжици кетчуп или доматено пюре
2-3 скилидки чесън
сол, захар и лют пипер на вкус
олио на вкус
копър или магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, запържете го в нагорещено олио.
Прибавете обелените и настъргани домати.
Няколко минути по-късно сложете и тиквичките, които предварително сте нарязали на малки кубчета (ако предпочитате, обелете ги). Прибавете кетчупа или доматеното пюре, подправките и оставете всичко да се задушава на слаб огън в продължение на 20-25 минути (до готовност на зеленчуците).
След това прибавете сварения боб, чесъна и магданоза.
Разбъркайте и след няколко минути свалете ястието то котлона.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Задушени тиквички в доматен сос с боб и чесън