Задушени тиквички в доматен сос с боб и чесън

Необходими продукти:
2 тиквички
200 грама сварен боб или консервиран
3-4 домата
1 глава лук
2 супени лъжици кетчуп или доматено пюре
2-3 скилидки чесън
сол, захар и лют пипер на вкус
олио на вкус
копър или магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, запържете го в нагорещено олио.

Прибавете обелените и настъргани домати.
Няколко минути по-късно сложете и тиквичките, които предварително сте нарязали на малки кубчета (ако предпочитате, обелете ги). Прибавете кетчупа или доматеното пюре, подправките и оставете всичко да се задушава на слаб огън в продължение на 20-25 минути (до готовност на зеленчуците).

След това прибавете сварения боб, чесъна и магданоза.

Разбъркайте и след няколко минути свалете ястието то котлона.

Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Зеленчукова запеканка
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
- Пай с тиквички и моркови
- Запеканка от тиквички със сметана, горчица, яйца и кашкавал
- Салата от тиквички с орехи
- Печени тиквички с кетчуп, майонеза, чесън и копър
- Пълнени тиквички със сирене, зеленчуци и орехи
- Мариновани тиквички с чеснова марината и лимони
Коментари към Задушени тиквички в доматен сос с боб и чесън