Задушени пресни картофи с чесън и червен пипер

Необходими продукти:
- 1/2 килограм картофи
- 2 супени лъжици зехтин
- 3 скилидки чесън
- черен пипер и сол на вкус
- 1/2 глава стар лук
- 2 чаени лъжици пушен червен пипер
- 1 чаена чаша вода
- магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете 2 супени лъжици зехтин в тиган и в него изпържете лука до омекване. Тогава сложете наситнените скилидки чесън и червения пипер. Пържете няколко минути и добавете пресните картофи (дали и как ще нарежете зависи от размера им), налейте водата и подсолете.
Затворете съда с капак и щом водата заври, намалете температурата на котлона. Гответе на среден огън до изпаряване на водата (около 5 минути).
Тогава налейте лъжица зехтин, разбъркайте и пържете още около пет минути или докато картофите се покрият със златиста коричка.
Поднесете ги поръсени с пресен магданоз и черен пипер.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Задушени пресни картофи с чесън и червен пипер