Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Задушени пресни картофи с чесън и червен пипер

Задушени пресни картофи с чесън и червен пипер

Задушени пресни картофи с чесън и червен пипер - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм картофи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1/2 глава стар лук
  • 2 чаени лъжици пушен червен пипер
  • 1 чаена чаша вода
  • магданоз на вкус


Начин на приготвяне:

Сгорещете 2 супени лъжици зехтин в тиган и в него изпържете лука до омекване. Тогава сложете наситнените скилидки чесън и червения пипер. Пържете няколко минути и добавете пресните картофи (дали и как ще нарежете зависи от размера им), налейте водата и подсолете.

Затворете съда с капак и щом водата заври, намалете температурата на котлона. Гответе на среден огън до изпаряване на водата (около 5 минути).

Тогава налейте лъжица зехтин, разбъркайте и пържете още около пет минути или докато картофите се покрият със златиста коричка.

Поднесете ги поръсени с пресен магданоз и черен пипер.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения