Задушени кореноплодни на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 15 грама масло
- 450 грама пащърнак, обелен и нарязан на кубчета
- 450 грама моркови, обелени и нарязани
- 450 грама ряпа, нарязана
- сол и черен пипер
- 15 грама студено масло, нарязано на кубчета
- 225 милилитра пилешки бульон
- 110 грама микс билки - магданоз, мащерка, див лук
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина и маслото в тиган и разтопете. Добавете зеленчуците и разбъркайте, за да се намазнят, подправете със сол и пипер.
Налейте бульона и, когато заври, покрийте с капак съда, намалете температурата и варете 20 минути.
След това сложете маслото на кубчета и сервирайте, като подправите със свежите подправки. Посолете.
Източник:
foodnetwork.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Британски учени: Морковите съдържат естествени химикали с мощни противоракови свойства
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Захаросани моркови
- 4-дневна морковена диета
- Морковени бисквити
Коментари към Задушени кореноплодни на тиган