Задушени кореноплодни на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 15 грама масло
- 450 грама пащърнак, обелен и нарязан на кубчета
- 450 грама моркови, обелени и нарязани
- 450 грама ряпа, нарязана
- сол и черен пипер
- 15 грама студено масло, нарязано на кубчета
- 225 милилитра пилешки бульон
- 110 грама микс билки - магданоз, мащерка, див лук
Начин на приготвяне:
Сложете зехтина и маслото в тиган и разтопете. Добавете зеленчуците и разбъркайте, за да се намазнят, подправете със сол и пипер.
Налейте бульона и, когато заври, покрийте с капак съда, намалете температурата и варете 20 минути.
След това сложете маслото на кубчета и сервирайте, като подправите със свежите подправки. Посолете.
Източник:
foodnetwork.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Пащърнак
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от жито с цвекло и карамелизирани моркови
- Болки в ставите - опитайте с моркови
- Маска с моркови за естествен тен на лицето
Коментари към Задушени кореноплодни на тиган