Печен пащърнак с яйца, зеленчуци и сирене
Необходими продукти:
- 4 корена пащърнак
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици наситнен магданоз
- 2 домата
- 3 яйца
- 1,5 чаени чаши прясно мляко
- 2 чаени чаши сирене
- 10 супени лъжици краве масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете корена пащърнак и го нарежете на парчета, които изпържете в 4 супени лъжици от маслото.
Настържете морковите едро, лука нарежете ситно и изпържете двата зеленчука също в четири супени лъжици масло.
Когато морковите омекнат, към тях прибавете нарязаните чесън и магданоз, сол и черен пипер.
Във форма за печене подредете на слоеве парчета пащърнак, морковите с кромида, сиренето (натрошено) и доматите, нарязани на кръгчета.
Полейте всичко с останалите две лъжици масло (разбира се, първо го разтопете), покрийте съда с лист фолио и сложете във фурната за 15 минути (на 180 градуса).
След това извадете тавата, махнете фолиото и залейте зеленчуците със смес от прясното мляко и яйцата.
Върнете ястието във фурната и запечете още 5-10 минути.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: anukapohudei.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
КОСОБЕЛЛА спрей 100 мл
НовКОСОБЕЛЛА МАСЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
НовХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г 4005
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пащърнак
- Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност
- Чипс на пръчици от пащърнак
- Сварете си пащърнак, ако имате проблеми с черния дроб и жлъчката
- Миди скалопини върху пюре от пащърнак
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
- Салата от пащърнак и ориз с таханов дресинг
- Лекувайте бъбреците, стомаха и белите си дробове с пащърнак
- Печени моркови и пащърнак с ябълка
- Супа от моркови и пащърнак с киноа
Коментари към Печен пащърнак с яйца, зеленчуци и сирене