Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен пащърнак с яйца, зеленчуци и сирене

Печен пащърнак с яйца, зеленчуци и сирене

Печен пащърнак с яйца, зеленчуци и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 4 корена пащърнак
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици наситнен магданоз
  • 2 домата
  • 3 яйца
  • 1,5 чаени чаши прясно мляко
  • 2 чаени чаши сирене
  • 10 супени лъжици краве масло
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Обелете корена пащърнак и го нарежете на парчета, които изпържете в 4 супени лъжици от маслото.

Настържете морковите едро, лука нарежете ситно и изпържете двата зеленчука също в четири супени лъжици масло.

Когато морковите омекнат, към тях прибавете нарязаните чесън и магданоз, сол и черен пипер.

Във форма за печене подредете на слоеве парчета пащърнак, морковите с кромида, сиренето (натрошено) и доматите, нарязани на кръгчета.

Полейте всичко с останалите две лъжици масло (разбира се, първо го разтопете), покрийте съда с лист фолио и сложете във фурната за 15 минути (на 180 градуса).

След това извадете тавата, махнете фолиото и залейте зеленчуците със смес от прясното мляко и яйцата.

Върнете ястието във фурната и запечете още 5-10 минути.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: anukapohudei.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиБотаника