Миди скалопини върху пюре от пащърнак
Започнете празничната вечеря със сочни запечени миди, сервирани върху сладко пюре от пащърнак, с акцент от подправки и препечени кедрови ядки.
Необходими продукти:
- 450 грама пресни морски миди скалопини
- 450 грама пащърнак
- 2 чаени чаши прясно мляко + допълнително, ако е необходимо
- 2 супени лъжици масло от авокадо (или от гроздови семена)
- 2 супени лъжици краве масло
- щипка прясно смляно индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 супени лъжици кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете пащърнака, сложете го в тенджера с прясното мляко и кипнете, след което намалете котлона и оставете да къкри за 15-20 минути или до омекване. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче и блендирайте до гладкост. Добавете още прясно мляко, ако е необходимо.
Загрейте 1 супена лъжица масло от авокадо (или от гроздови семки) в чугунен тиган, докато едва започне да пуши. Внимателно изсипете половината от мидите скалопини, като внимавате да не ги докоснете. Поръсете със сол и черен пипер отгоре. Изпържете за 2-3 минути, без да бъркате, докато дъното стане наситено кафяво. Добавете 1 супена лъжица краве масло в тигана, обърнете мидите, за да се запържат за около 1 минута, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте в чиния и сгответе останалите миди по същия начин.
Запечете кедровите ядки до златисто в същия тиган на средна температура с остатъка от маслото.
Сервирайте мидите върху пюрето от пащърнак, поръсете с кедрови ядки и щипка индийско орехче. По желание добавете пресни билки.
Приятен апетит!
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пащърнак
- Консумацията на пащърнак е препоръчителна по време на бременност
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Салата от пащърнак и ориз с таханов дресинг
- Чипс на пръчици от пащърнак
- Пържени миди с лук
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Сос Хо - пикантен сос с морски дарове
- Печени моркови и пащърнак с ябълка
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
Коментари към Миди скалопини върху пюре от пащърнак