Печени моркови и пащърнак с ябълка

Необходими продукти:
- 500 грама малки моркови, разрязани през средата по дължина
- 500 грама бейби пащърнак, разрязан по дължина
- 2 1/2 чаена лъжица зехтин
- 2 ябълки, нарязани
- 180 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 1/2 чаена лъжица горчица, пълнозърнеста
- 1 супена лъжица мед
- няколко стръка мащерка за сервиране
- 1 супена лъжица магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Сложете морковите и пащърнака в тава, полейте ги с 2 супени лъжици зехтин, подправете и печете за 20 минути.
През това време запържете бекона и го отцедете върху хартия.
Прибавете към изпечените зеленчуци ябълката и бекона, разбъркайте и върнете във фурната за още 20-25 минути.
Останалия зехтин разбъркайте с меда и горчицата. Полейте с получената смес зеленчуците и върнете във фурната за още 5 минути, докато се карамелизират.
Сервирайте с пресните билки.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Морковите като средство за отслабване - за и против
- Пълнени постни чушки
- Здравословен чипс от моркови
- Морковена халва по индийска рецепта
- Морков
- Морковено пюре с маскарпоне и канела
- Диета за отслабване с моркови и цвекло
- Пащърнак
Коментари към Печени моркови и пащърнак с ябълка