Печени моркови и пащърнак с ябълка
Необходими продукти:
- 500 грама малки моркови, разрязани през средата по дължина
- 500 грама бейби пащърнак, разрязан по дължина
- 2 1/2 чаена лъжица зехтин
- 2 ябълки, нарязани
- 180 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 1/2 чаена лъжица горчица, пълнозърнеста
- 1 супена лъжица мед
- няколко стръка мащерка за сервиране
- 1 супена лъжица магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Сложете морковите и пащърнака в тава, полейте ги с 2 супени лъжици зехтин, подправете и печете за 20 минути.
През това време запържете бекона и го отцедете върху хартия.
Прибавете към изпечените зеленчуци ябълката и бекона, разбъркайте и върнете във фурната за още 20-25 минути.
Останалия зехтин разбъркайте с меда и горчицата. Полейте с получената смес зеленчуците и върнете във фурната за още 5 минути, докато се карамелизират.
Сервирайте с пресните билки.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
ХИП БИО ПЮРЕ ЧИСТ ПАЩЪРНАК 125 г 4005
КОСОБЕЛЛА МАСЛЕН ИЗВЛЕК 100 мл
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Див морков
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена халва по индийска рецепта
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Болки в ставите - опитайте с моркови
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Печени моркови и пащърнак с ябълка