Печени моркови и пащърнак с ябълка
Необходими продукти:
- 500 грама малки моркови, разрязани през средата по дължина
- 500 грама бейби пащърнак, разрязан по дължина
- 2 1/2 чаена лъжица зехтин
- 2 ябълки, нарязани
- 180 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 1/2 чаена лъжица горчица, пълнозърнеста
- 1 супена лъжица мед
- няколко стръка мащерка за сервиране
- 1 супена лъжица магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Сложете морковите и пащърнака в тава, полейте ги с 2 супени лъжици зехтин, подправете и печете за 20 минути.
През това време запържете бекона и го отцедете върху хартия.
Прибавете към изпечените зеленчуци ябълката и бекона, разбъркайте и върнете във фурната за още 20-25 минути.
Останалия зехтин разбъркайте с меда и горчицата. Полейте с получената смес зеленчуците и върнете във фурната за още 5 минути, докато се карамелизират.
Сервирайте с пресните билки.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Див морков
- Червен морков
- Салата от бяла ряпа и моркови с чесън и копър
Коментари към Печени моркови и пащърнак с ябълка