Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Задушени картофи с маслини, домати и чесън

Задушени картофи с маслини, домати и чесън

Задушени картофи с маслини, домати и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 домата
  • 3 скилидки чесън
  • 750 грама картофи
  • 41/2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сух риган и други подправки на вкус
  • 3 малки дафинови листа
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 200 грама маслини без костилки
  • сирене фета

 

Начин на приготвяне:

Обелете лука и чесъна, нарежете ги на кръгчета. Доматите и обелените картофи разрежете на 4 части.

Сгорещете 4 супени лъжици зехтин, изсипете в него лука, ригана и чесъна. Подправете на вкус и задушете за 4-5 минути.

След това добавете доматите и картофите в съда, сложете дафиновите листа, доматеното пюре и разбъркайте внимателно.

Залейте зеленчуците с вода, затворете с капак и оставете да се приготвят между 20 и 30 минути на бавен огън.

Накрая добавете маслините и 10 минути по-късно ястието ще бъде готово. Междувременно разбърквайте периодично - картофите ще омекнат, а сосът ще се сгъсти.

Преди да поднесете, добавете сиренето фета, поръсете с риган и напръскайте със зехтин.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ifehacker.ru/blyuda-iz-kartoshki/jamieoliver.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниДиетиЛечения