Задушени картофи с маслини, домати и чесън

Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 домата
- 3 скилидки чесън
- 750 грама картофи
- 41/2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сух риган и други подправки на вкус
- 3 малки дафинови листа
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 200 грама маслини без костилки
- сирене фета
Начин на приготвяне:
Обелете лука и чесъна, нарежете ги на кръгчета. Доматите и обелените картофи разрежете на 4 части.
Сгорещете 4 супени лъжици зехтин, изсипете в него лука, ригана и чесъна. Подправете на вкус и задушете за 4-5 минути.
След това добавете доматите и картофите в съда, сложете дафиновите листа, доматеното пюре и разбъркайте внимателно.
Залейте зеленчуците с вода, затворете с капак и оставете да се приготвят между 20 и 30 минути на бавен огън.
Накрая добавете маслините и 10 минути по-късно ястието ще бъде готово. Междувременно разбърквайте периодично - картофите ще омекнат, а сосът ще се сгъсти.
Преди да поднесете, добавете сиренето фета, поръсете с риган и напръскайте със зехтин.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ifehacker.ru/blyuda-iz-kartoshki/jamieoliver.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Задушени картофи с маслини, домати и чесън