Задушени картофи с лук, маслини и доматен сос

Необходими продукти:
4 - 5 средни картофа
2 супени лъжици растително олио
1 домат
2 глави лук
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица доматено пюре
50 маслини
магданоз
черен пипер на зърна
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и магданоза на ситно, запържете ги растителното олио, добавете брашното и разбъркате.
След това в съда изсипете обелените и нарязани на парчета картофи.
Попарете домата с вряща вода, обелете ципата му, пюрирайте и прибавете при останалите продукти.
Сложете сол и зърна черен пипер на вкус, налейте малко вода, добавете доматеното пюре, маслините (почистени от костилките и нарязани на кръгчета), разбъркайте и оставете всичко да се задушава под капак до готовност на картофите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Задушени картофи с лук, маслини и доматен сос