Задушени картофи с домати, чесън и лук
Необходими продукти:
3-4 картофа
3-4 домата
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1-2 щипки лют червен пипер
3-4 супени лъжици олио
сол на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на едри кубчета, сложете ги в тиган, залейте до половината с вода и поставете на силен огън. Нека водата заври, намалете температурата до средна, затворете съда с капак и оставете зеленчукът да се приготвя в продължение на 10-15 минути. След това отлейте водата и сложете олиото, нарязания на едро лук и пържете 5 минути на силен огън, разбърквайки.
Докато картофите се пържат, нарежете доматите и накълцайте ситно чесъна. Половината от чесъна изсипете в съда на котлона заедно с доматите. Добавете подправките и оставете продуктите да се задушават на слаб огън до готовност (около 15 минути).
Минута преди да свалите ястието от котлона, прибавете останалото количество чесън.
Поръсете с нарязан на ситно пресен магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
Коментари към Задушени картофи с домати, чесън и лук