Задушени картофи в сметана
Необходими продукти:
- 4-5 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- 0,5 чаена лъжица подправки за картофи
- 2 супени лъжици олио
- 150 милилитра готварска сметана
- 2 супени лъжици масло
- 100 милилитра вода
- копър
- сол
Начин на приготвяне:
Смесете олиото и маслото в дълбок тиган и задушете нарязаните морков и лук, посолете. Обелете картофите, нарежете ги на едро, сложете и тях в тигана, подправете на вкус. След това налейте сметаната с водата и разбъркайте. Оставете на котлона при затворен капак до пълната готовност на картофите на слаб огън. Поднесете с нарязан копър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картоф
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Задушени картофи в сметана