Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Задушени картофи в домати и бяло вино с маслини и каперси

Задушени картофи в домати и бяло вино с маслини и каперси

Задушени картофи в домати и бяло вино с маслини и каперси - изображение

Необходими продукти (за 4 порции):

  • 400 грама дребни картофи
  • 400 грама консервирани домати в собствен сос
  • 120 милилитра сухо бяло вино
  • 120 милилитра вода
  • стрък целина
  • 1 чили чушка
  • 1 глава червен лук
  • 1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
  • 1/3 чаена лъжица италиански подправки
  • щипка захар
  • черен пипер и сол на вкус
  • 150 грама маслини (черни или зелени) и каперси
  • 2 супени лъжици зехтин
  • мащерка за поръсване на готовото ястие - по желание


Начин на приготвяне:

Накълцайте ситно чили чушката, червения лук и стръка целина. Задушете ги до омекване в зехтин и тогава сложете подправките (червения пипер, италианските билки, черен пипер и сол на вкус). Гответе около минута, изсипете доматите заедно със сока им, налейте водата и виното.

Когато течността заври, в нея сложете дребните картофи и затворете съда с капак. Поставете за половин час във фурната на 200 градуса, след това махнете капака, добавете маслините и каперсите и гответе ястието още 15-20 минути.

Разпределете картофите в чинии, поръсете с мащерка, ако желаете и сервирайте.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: my-happyfood.livejournal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноДиетиСнимкиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения