Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Задушена соя с чесън и доматен сос

Задушена соя с чесън и доматен сос

Задушена соя с чесън и доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши соя
  • 7 скилидки стар чесън
  • 1 средно голям морков
  • 1 глава стар лук
  • 4 супени лъжици доматен сос
  • 2 броя дафинов лист
  • 1 чаена лъжица смлян червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 1 чаена лъжица сух чесън
  • 2 чаени лъжици сол
  • 2 супени лъжици растителна мазнина по избор

 

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете соевите зърна, залейте ги със студена вода за 8 часа.

След това отцедете течността и още веднъж измийте соята. Залейте я с чиста вода, подсолете малко и поставете върху котлона.

Щом кипне, намалете температурата и оставете соята да се вари 1,5-2 часа под капак.

Периодично отстранявайте образувалата се пяна и следете за количеството вода в съда (доливайте колкото е необходимо, за да не прегорят зърната).

Чесъна и лука нарежете ситно и ги запържете в мазнината. Добавете настъргания морков и оставете сместа на огъня още няколко минути.

Към готовата соя (трябва да се свари до степен, при която да може да се намачка лесно с вилица) прибавете зеленчуковата запръжка, доматения сос и подправките. Опитайте и подсолете, ако сметнете за необходимо.

Затворете тенджерата с капак и гответе ястието на тих огън около 15-20 минути.

Готовата задушена соя може да поднесете веднага.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: delo-vcusa.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлтернативна медицинаХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСпортБотаникаЕ-тата в храните