Желиран шаран с мед и стафиди

Необходими продукти:
1 килограм шаран
20 грама желатин
50 грама мед
50 грама стафиди
1 глава лук
сол, черен пипер и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете шарана на порции. Сложете в тенджера, подсолете, прибавете нарязаните лук и магданоз, черен пипер. Залейте със студена вода и сварете до готовност. След това извадете рибата от бульона, последния прецедете и нека се охлади.
Разтворете желатина във вода (според указанията върху опаковката), налейте в бульона и течността трябва да заври. Щом това стане, свалете съда от огъня и оставете съдържанието му да изстине. Тогава го смесете с меда и стафидите.
Сложете парчетата риба в подходящ съд, залейте ги със сладкия желатин и оставете ястието на студено, за да стегне.
Добър апетит!
Снимка: beehoney.kz
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Шаран див
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
- Пържен цял шаран с лук
- Шаран с чеснова хлебна коричка
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
Коментари към Желиран шаран с мед и стафиди