Желирани великденски яйца

Необходими продукти:
5 яйца
100 грама салам, шунка, сьомга или друго по ваш избор
3 с. л. консервирана царевица
2 домата
магданоз (може копър или друго по ваш избор)
За бульона:
парче пилешко филе
10 грама желатин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Няколко дни преди Великден подгответе черупките за направата на тези интересни яйца: вземете суровото яйце и направете малка дупка от широката му страна. Съдържанието трябва да изтече (може да си приготвите омлет от него). След това измийте добре вече кухите яйца под течаща вода, но не под силно напрежение, за да не счупите черупките. Оставете ги да съхнат няколко дни.
Направете бульона. Сварете филето до готовност. Пред това време залейте желатина със студена вода и нека се накисва в продължение на час. Подсолете бульона на вкус, отлейте 1 чаша от него и смесете с желатина. След това добавете към останалия бульон.
Нарежете на ситно месото, царевицата, доматите и магданоза. Внимателно напълнете с продуктите яйцето през дупката, но не прекалявайте с пълнежа - продуктите не трябва да бъдат натъпкани, а да са разположени съвсем свободно. След това налейте бульона с желатина (да се запълни свободното пространство) и оставете яйцата за една нощ в хладилника.
С пълнежа може да експериментирате.
Преди да поднесете, обелете внимателно.
Весели празници и бон апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Красиви и нестандартни идеи за декорация на великденски яйца
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Боядисайте великденските яйца с натурални оцветители
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
- Великденските яйца – произход и традиции
- Знаем ли всичко за Великден?
Коментари към Желирани великденски яйца