Екзотичен кускус с шамфъстък и зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша кускус
- 1 чаена чаша вода
- 2 моркова, нарязани на ситно
- 1 глава червен лук, нарязана на ситно
- 1 малка тиквичка, нарязана на ситно
- 2-3 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 1/4 чаена чаша печен шамфъстък
- сух розмарин
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица къри
- зехтин
- пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
- Загрейте малко масло или зехтин в тиган на средно силен огън и сотирайте чесъна в продължение на 1-2 минути.
- Поръсете с розмарин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и гответе, докато леко покафенее.
- Прехвърлете чесъна в малка купичка и сотирайте нарязаните зеленчуци в същия тиган за около 5 минути, докато омекнат.
- Загрейте водата в тенджера, заедно с 1/2 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица къри и 1 супена лъжица зехтин.
- След като заври, добавете кускуса, задушените зеленчуци, шамфъстъка и запържения чесън /заделете част от него за гарниране/.
- Изключете котлона, покрийте тенджерата с капак и ги оставете да престоят в продължение на 5 минути.
- Отстранете капака и разбъркайте с вилица.
- Поднесете зеленчуковия кускус топъл, гарниран с пресен магданоз и запържен чесън.
Приятен апетит!
Снимка: artsybites.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИГДЖИГС ДЪРВЕНИ МАГНИТИ - ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ BJ273
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300 SWR016
ПРОМОБАРБЕЛ ДРЕКСЕЛ ПРИ БОЛКА И СКОВАНОСТ таблетки * 150
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Сом на фурна със зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Печени броколи в сметана с кашкавал
Коментари към Екзотичен кускус с шамфъстък и зеленчуци