Домашно подквасено мляко с орехи и мед

Необходими продукти:
- 500 милилитра сурово домашно прясно мляко
- 1 супена лъжица гъста заквасена сметана (или високомаслен кефир)
- 4 супени лъжици течен мед
- 4 ореха
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджера, която поставете върху котлона. Нека кипне, но не варете. Изчакайте да се охлади до стайна температура и тогава сложете заквасената сметана.
Разбъркайте старателно и покрийте съда с чиста кърпа. Оставете да престои 3-4 часа на тъмно място, като увиете с одеяло.
Когато киселото мляко бъде готово, приберете го в хладилника.
След 8 часа разпределете в чаши или купички, поръсете с орехови ядки, полейте с течен мед и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jv.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРОЛАКТ МАКС + капсули * 60
ЗАКВАСКА БОЛГАРИ саше * 7 СЕЛУР ФАРМА
ВОЛКАНО УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО ПРОБИОТИЧНО КИСЕЛО МЛЯКО
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНО КИСЕЛО МЛЯКО ADLER
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Трябва ли да отстраняваме течността от киселото мляко
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Кисело мляко с орехи за стройна фигура
- Същност и ползи от консумацията на натурално кисело мляко
- Възвърнете белотата на прането с кисело мляко
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Почистете лицето с маска от активен въглен и кисело мляко
- Запознайте се с 4 ползи на киселото мляко за кожата
- Маска за лице с кисело мляко
- Бадемовото мляко е с по-висока хранителна плътност от животинските кисели млека
Коментари към Домашно подквасено мляко с орехи и мед