Домашно къпиново сладко
Необходими продукти:
1 килограм къпини
1 килограм захар
2 грама лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Подберете добре узрели къпини и ги измийте със студена вода. След това ги подсушете, изсипете ги в голям емайлиран съд и поръсете със захарта. Оставете така в продължение на 5 часа, за да си пуснат плодовете сока. Когато това стане, отцедете го в отделна тенджера и варете 10 минути. Към него добавете плодовете и сложете на котлона за още 15 минути. Не забравяйте да бъркате и да отстраните пяната, която се образува. Лимонената киселина се слага в края на приготвянето.
Докато сладкото е още горещо, се разпределя в чисти сухи бурканчета, които се затварят. Най-доброто място за съхранение е хладното мазе.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Сладко от круши (цели)
- Сладко от райски ябълки с парченца лимон
- Сладко от люти чушки
- Кекс със сладко от портокалови корички
- Сладко от дюли с джинджифил
Коментари към Домашно къпиново сладко