Домашно крема сирене с чили и подправки

Необходими продукти:
- 500 милилитра пълномаслено прясно мляко
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 2-3 капки мая за сирене
- щипка сол
- 1/2 чаена лъжичка чили
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка сух риган
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото за 10 минути. Трябва да е топло, но не и горещо. Използвайте термометър, за да отчетете 37 градуса, налейте част от прясното мляко в купичка и добавете киселото.
Подправете със солта, чилито, чесъна на прах и ригана. Разбъркайте до еднородност и прибавете маята. Комбинирайте с млечната смес, разбъркайте и прелейте в метална кутия с капак.
Завийте я с одеяло и оставете сиренето за една нощ. На другия ден извадете, намажете и се насладете на вкуса.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: merrytummy.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тутманик
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Домашно крема сирене с чили и подправки