Домашно козе сирене с подправки

Необходими продукти:
4 литра прясно козе мляко
4 супени лъжици оцетна есенция 70%
1 чаена лъжица сол
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и затоплете (не трябва да завира). Свалете от огъня и добавете 4 супени лъжици оцет (по 1 лъжица на всеки литър мляко). Разбъркайте леко и когато млякото се пресече, прецедете, изсипвайки го в чувалче от марля. След като суроватката се отцеди, сложете масата в подходяща купа, добавете 1 чаена лъжица сол и подправки по ваш избор и вкус. Разбъркайте и изсипете сиренето в марля (2 пласта). Увийте плътно и стегнато, завържете, притиснете с някаква тежест и приберете в хладилника за една нощ.
От 4 литра мляко се получават около 600 грама сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Млечен мус с козе сирене и сладко от дюли
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Домашно козе сирене с подправки