Домашно козе сирене с подправки

Необходими продукти:
4 литра прясно козе мляко
4 супени лъжици оцетна есенция 70%
1 чаена лъжица сол
подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и затоплете (не трябва да завира). Свалете от огъня и добавете 4 супени лъжици оцет (по 1 лъжица на всеки литър мляко). Разбъркайте леко и когато млякото се пресече, прецедете, изсипвайки го в чувалче от марля. След като суроватката се отцеди, сложете масата в подходяща купа, добавете 1 чаена лъжица сол и подправки по ваш избор и вкус. Разбъркайте и изсипете сиренето в марля (2 пласта). Увийте плътно и стегнато, завържете, притиснете с някаква тежест и приберете в хладилника за една нощ.
От 4 литра мляко се получават около 600 грама сирене.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
Коментари към Домашно козе сирене с подправки