Домашни шоколадово-карамелени блокчета Туикс

Необходими продукти:
120 грама брашно
30 грама захар
70 грама масло
1 супена лъжица вода
1 яйце
ванилия на вкус
За карамела:
3 супени лъжици течна сметана
300 грама меки карамелени бонбони
За глазурата:
100 грама млечен шоколад
1 супена лъжица олио
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от брашното, захарта и маслото. Добавете лъжица вода, 1 яйце и ванилия на вкус. Разточете и направете разрези по пласта. Изпечете го при температура от 180 градуса за около 15 минути.
Разтопете карамелените бонбони заедно със сметаната на бавен огън или на водна баня. След това разпределете карамела върху готовата основа и приберете в хладилника, за да стегне.
Когато това стане, извадете и нарежете на дълги ивици по контурите, които направихте по-рано върху тестото.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата, прибавете към него 1 супена лъжица олио и разбъркайте.
Потопете блокчетата в готовата глазура и ги поставете във фризера, докато покритието се втвърди.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Здравословни барчета с фъстъчено масло и шамфъстък
- Класически флапджак - барчета със сушени плодове
- Енергийни блокчета със сусам, кокос и мед
- Карамелизирани лешникови блокчета с мед от елда
- Енергийни блокчета със сушени плодове, ядки и мед
- Домашни сникърс блокчета
- Сурови барчета с рожков и кокос
- Енергийни барчета с ядки и сушени плодове
- Енергийни блокчета с ягоди и боровинки
- Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
Коментари към Домашни шоколадово-карамелени блокчета Туикс