Домашни питки с тиква и канела

Необходими продукти:
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена чаша пюре от тиква
- 2 яйца, леко разбити
- 1 супена лъжица прясно мляко
- канелена захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на средно голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, кафявата захар, солта, канелата и индийското орехче.
- Добавете пюрето от тиква, яйцата и прясното мляко и разбъркайте с дървена лъжица до влажно и лепкаво тесто.
- Ако ви е трудно до оформите питка, добавете още малко брашно.
- Разделете тестото на 4 равни части и ги оформете с длани.
- Разпределете в тавата и поръсете с канелената захар.
- Печете питките в продължение на 25-30 минути, докато леко покафенеят.
- Оставете ги да се охладят за около 5 минути в тавата и прехвърлете върху решетка, за да се охладят до стайна температура.
- Поднесете с масло или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bakerita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
НовМАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ капсули * 150 SANCT BERNHARD
ОСТРОВИТ ВЕГЕ ПРОТЕИН БЛЕНД 700 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Отслабване с мед и канела
- Цветни рулца от тортила питки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Канелено масло
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
Коментари към Домашни питки с тиква и канела