Домашни питки с тиква и канела

Необходими продукти:
- 1 3/4 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
- 1/2 чаена чаша пюре от тиква
- 2 яйца, леко разбити
- 1 супена лъжица прясно мляко
- канелена захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на средно голяма тава с хартия за печене.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, кафявата захар, солта, канелата и индийското орехче.
- Добавете пюрето от тиква, яйцата и прясното мляко и разбъркайте с дървена лъжица до влажно и лепкаво тесто.
- Ако ви е трудно до оформите питка, добавете още малко брашно.
- Разделете тестото на 4 равни части и ги оформете с длани.
- Разпределете в тавата и поръсете с канелената захар.
- Печете питките в продължение на 25-30 минути, докато леко покафенеят.
- Оставете ги да се охладят за около 5 минути в тавата и прехвърлете върху решетка, за да се охладят до стайна температура.
- Поднесете с масло или друго по избор.
Да ви е сладко!
Снимки: bakerita.com
Коментари към Домашни питки с тиква и канела