Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашни питки с тиква и канела

Домашни питки с тиква и канела

Домашни питки с тиква и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 1 3/4 чаени чаши брашно
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1/2 чаена чаша пюре от тиква
  • 2 яйца, леко разбити
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • канелена захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на средно голяма тава с хартия за печене.
  • В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, кафявата захар, солта, канелата и индийското орехче.
  • Добавете пюрето от тиква, яйцата и прясното мляко и разбъркайте с дървена лъжица до влажно и лепкаво тесто.
  • Ако ви е трудно до оформите питка, добавете още малко брашно.
  • Разделете тестото на 4 равни части и ги оформете с длани.
  • Разпределете в тавата и поръсете с канелената захар.
  • Печете питките в продължение на 25-30 минути, докато леко покафенеят.
  • Оставете ги да се охладят за около 5 минути в тавата и прехвърлете върху решетка, за да се охладят до стайна температура.
  • Поднесете с масло или друго по избор.

Да ви е сладко!

Снимки: bakerita.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиБотаникаСпортАлт. медицина