Домашни питки с лук и масло
Необходими продукти:
- 5,5 чаени чаши пресято брашно
- 0,5 чаена чаша мляко (прясно)
- 1,5 чаени чаши вода
- 3 супени лъжици масло (краве)
- 3 глави лук
- 1 супена лъжица мая (суха)
- 1 супена лъжица захар
- 1,5 чаени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука, наситнете го, задушете в растително олио и подправете на вкус.
Налейте в купа водата и млякото, предварително разтопеното масло и прибавете подправките (солта и захарта). Маята смесете с брашното, изсипете при течните съставки и прибавете лука. Разбъркайте старателно продуктите и замесете меко тесто.
Оформете топка, сложете я в купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете на топло за 1-1,5 часа, за това време ще втаса и ще увеличи обема си. След това разделете на около 20 равни части (около 20), които оформете като топки и подредете в предварително намазнена тава. Отново оставете на топло за половин час, намажете повърхността им с разбито яйце и изпечете при 200 градуса във фурната (около 20 минути).
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Великденски заек от хлебни питки с пълнеж
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Погача за новородено бебе
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Кето питки със семена
Коментари към Домашни питки с лук и масло