Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашни питки с лук и масло

Домашни питки с лук и масло

Домашни питки с лук и масло - изображение

Необходими продукти:

  • 5,5 чаени чаши пресято брашно
  • 0,5 чаена чаша мляко (прясно)
  • 1,5 чаени чаши вода
  • 3 супени лъжици масло (краве)
  • 3 глави лук
  • 1 супена лъжица мая (суха)
  • 1 супена лъжица захар
  • 1,5 чаени лъжици сол

 

Начин на приготвяне:

Обелете лука, наситнете го, задушете в растително олио и подправете на вкус.

Налейте в купа водата и млякото, предварително разтопеното масло и прибавете подправките (солта и захарта). Маята смесете с брашното, изсипете при течните съставки и прибавете лука. Разбъркайте старателно продуктите и замесете меко тесто.

Оформете топка, сложете я в купа и покрийте с чиста кърпа. Оставете на топло за 1-1,5 часа, за това време ще втаса и ще увеличи обема си. След това разделете на около 20 равни части (около 20), които оформете като топки и подредете в предварително намазнена тава. Отново оставете на топло за половин час, намажете повърхността им с разбито яйце и изпечете при 200 градуса във фурната (около 20 минути).


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл