Домашни ванилови бишкоти с пудра захар
Необходими продукти:
2 чаени лъжици ванилин
2 супени лъжици лимонов сок
3/4 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша захар на пясък
2 супени лъжици пудра захар
4 яйца
Начин на приготвяне:
Яйцата разделете на белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте с 1 супена лъжица захар, докато се получи твърда пяна.
Към жълтъците прибавете останалата захар, разбийте с миксер или тел за целта до побеляване. Обемът ще се увеличи почти 2-3 пъти.
Тогава добавете ванилина, щипка сол и разбъркайте.
След това с лъжица прехвърлете белтъците при жълтъците, като прибавяте първите на части и разбърквате. Тестото е еднородно и нежно. С него напълнете сладкарски шприц.
Покрийте дъното на тава с лист пергамент и оформете бишкотите върху него. Поръсете ги с пудра захар и изпечете в продължение на 15 минути при 190 градуса.
Поднесете ги, когато се охладят. С тях може да си приготвите чудесно домашно тирамису.
Да ви е сладко!
Снимка: recept.lovebody.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бишкоти със сушени плодове и шамфъстък
- Бананови бишкоти с орехи
- Бишкоти с яйчен пунш
- Най-лесното тирамису
- Тирамису в чаша с хрупкави шоколадови бонбони
- Шоколадов десерт с пудинг и бишкоти
- Мързелив малинов чийзкейк
- Тирамису с ликьор от лимони
- Бишкоти с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
Коментари към Домашни ванилови бишкоти с пудра захар